Bölüm öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN’ın 2020 yılı II. döneminde; Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR’ın 2021 yılı I. döneminde TÜBİTAK-1001 projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır.
Desteklenen 1001 Projeleri ile ilgili röportajlar üniversitemizin Proje Destek Ofisi E-Bülteninde yayınlanmıştır.
Yürütücülüğünü Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN’ın yaptığı “Yerel Cyberlindnera fabianii Suşu ile Biyosürfektan Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması” isimli projede bölümümüz Araştırma Görevlisi Kübra ERYAŞAR ÖRER de bursiyer olarak çalışmaktadır. Proje röportajını okumak için aşağıdaki linkten 28. ve 31. sayfalara ulaşabilirsiniz.
http://ajanda.ibu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/pdo_e_bulten/12_sayi/mobile/index.html
Yürütücülüğünü Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR’ın yaptığı “Tip I Ekşi Hamur Mikrobiyotasından Maya ve Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Genetik Karakterizasyonu, Teknolojik ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ekmek Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması” isimli proje röportajını okumak için aşağıdaki linkten 24. ve 31. sayfalara ulaşabilirsiniz.
http://ajanda.ibu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/pdo_e_bulten/13_sayi/mobile/index.html