Projeler

 DEVAM EDEN PROJELERİMİZ            

Destekleyen Kuruluş/ Proje Numarası

Proje Adı

Görevi (Yürütücü: Y, Araştırmacı: A Danışman: D)

Proje Süresi

TÜBİTAK / 221O383 

Bakteriyofaj-Bakteri Etkileşiminin Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi Kullanılarak İzlenmesi ve Sağlanacak Bilgiler Kullanılarak Maksimum Etkinliğe Sahip Bakteriyofaj Preparatlarının Hazırlanması

 Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y)

15.04.2022-
15.04.2024

TÜBİTAK / 121O580

Tip I Ekşi Hamur Mikrobiyotasından Maya ve Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Genetik Karakterizasyonu, Teknolojik ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ekmek Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y)

15.10.2021-
15.10.2024

BAP / 2022.09.04.1551

Gıda Patojenlerinde Çoğunluğu Algılama Sinyallerinin Farklı Bitkisel Ekstraktlarla Engellenmesi

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y)

21.02.2022-
21.02.2024

 

TAMAMLANAN PROJELERİMİZ (SON 5 YILDA)

Destekleyen Kuruluş/ Proje Numarası

Proje Adı

Görevi (Yürütücü: Y, Araştırmacı: A, Danışman: D)

Proje Süresi

TÜBİTAK / 120O484

Yerel Cyberlindnera fabianii Suşu ile Biyosürfektan Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması

 Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (Y)

 Arş. Gör. Dr. Kübra ERYAŞAR ÖRER     (Proje Bursiyeri)

15.01.2021-
15.07.2023

TÜBİTAK/ 120O481

Süt ve Süt Ürünlerinde Sorun Yaratan Psikrotrof Pseudomonas fluorescens'e Etkili Bakteriyofajların  İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Sütteki Antimikrobiyal Etkisinin Saptanması

 Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y)

15.01.2021-
15.01.2023

TÜBİTAK / 221O632

Karabuğdayın Antinutrisyonel Bileşiklerinin Malta İşleme Yöntemi ile Azaltılması ve Karabuğday Maltı Ununun Glutensiz Ekmek Üretiminde Kullanılması

 Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y)

15.02.2022-
15.02.2023

BAP / 2022.09.04.1562 Yumurta Kabuğu Proteinlerinin Alternatif Protein Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y) 21.06.2022-
21.12.2023
BAP / 2021.09.04.1528 Antep Fıstıklarında Yüzey Dezenfeksiyonu ve Gıda Güvenliğini Sağlayan Yenilikçi Teknolojilerin Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Test Edilmesi Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y) 25.10.2021-
25.10.2023
BAP / 2022.09.04.1556 Farklı Aşamalarda Süte Ultrason Uygulanarak Üretilen ve Depolanan Ayran Örneklerinin Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Gelişmeler Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) 21.06.2022-
21.06.2023

BAP / 2020.09.04.1463

Düşük Şeker Oranı, Akçaağaç ve Agave Şurubu Kullanımı ve Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulanmasının Dondurmada Meydana Getirdiği Değişmeler Üzerine Bir Çalışma

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y)

02.09.2020-
02.09.2022

BAP / 2020.09.04.1464

Katık Keşi Üretiminde Önemli Bazı Parametrelerin Optimizasyonu

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y)

02.09.2020-
02.06.2022

BAP / 2021.09.04.1509

Piyasada Satılan Endüstriyel Kefirlerin Ev Yapımı Kefir Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y)

14.06.2021-
14.03.2022

TÜBİTAK / 120O250

Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilere Etkili Bakteriyofajların Sınıflandırılması ve Karakterizasyonu

 Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y)

01.11.2020-
01.11.2021

YÖK Mevlana /

MEV-2019-1793

Photochemical Detection of Oils and Essences of Aromatic and Medicinal Plants, and Their Optimization as Preservatives in Combination with Innovative Food Processing Technologies

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR  EVRENDİLEK (Y)

01.11.2019-
31.10.2022

TÜBİTAK / 3181028

Bulaşık Makinelerinde Su ve Enerji İhtiyacını Azaltacak Hijyenik ve Yenilikçi Uv-Led, Eletrodiyaliz ve Atımlı Işıma Teknolojilerinin Tasarımı ve Bulaşık Makinesine Adaptasyonu

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR  EVRENDİLEK (Y)

02.09.2019-
30.08.2022

TÜBİTAK / 119O164

Farklı Gıdalardan İzole Edilmiş Yerel Maya Suşlarının Türler Arası ve Tür İçi Genetik Farklılıkların Ipbs-Retrotranspozon Markörleri ile İncelenmesi ve MALDI-TOF-MS Biotyper Sistemi ile Hızlı ve Kesin Tanısı

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y)

01.09.2019-
01.19.2020

TÜBİTAK / 118O971

Kitosan ile Kaplanan ve Vakum Paketlenen Taze Kesilmiş Balkabağı Dilimlerinin Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi

 Prof. Dr. Hande Selen ERGE (Y)

01.02.2019-
01.12.2019

TÜBİTAK / 218O234

Fermente Sucuklarda Çeşitli Biyojen Amin ve N-Nitrozamin Oluşumu Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisi ve Biyojen Amin N-Nitrozamin İlişkisinin Belirlenmesi

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

 Arş. Gör. Dr. Gülsüme BIÇAKCI (A)

15.04.2019-
15.04.2020

TÜBİTAK / 217O068

Tohum ve Baharatların Prosesinde Atımlı Elektrik Akımı Kullanımı: Sistem Dizaynı, Prototip Üretimi ve Test Edilmesi

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

01.05.2018-
01.11.2019

TÜBİTAK / 220S322

Enfekte İskemik Yara Oluşturulan Sıçanlarda Lactobacillus plantarum Kullanımının İyileşme Sürecine Etkilerinin Değerlendirilmesi

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A)

13/08/2020-  13/08/2021

TÜBİTAK KAMAG / 116G024

Ülkemize Özgü Yoğurt, Peynir Kültürü Geliştirilmesi ve Pilot Ölçekte Üretimi

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A)

15.12.2017-  27.10.2021

TÜBİTAK-MHESR / 114Z680

Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): In vitro and in vivo Trials

(Kurum Dışı Proje)

 Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (D)

2015-2018

TAGEM / 16-AR-GE/36

Yüksek hidrostatik Basınç ile Mikroalglerden Fermente Edilebilir Şeker ve Pektinaz Enzimi Üretimi: Büyük Ölçekli Yenilikçi Bir Yaklaşım

 Doç. Dr. Sibel UZUNER (Y)

2016-2019

TAGEM / 16/AR-GE/35

Geleneksel İçeceklerimizin Yenilikçi Proses Teknolojileri ile Pastörizasyonu: Mikrobiyel İnaktivasyon, Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

2016-2021

1TAGEM / /P-01

Kavuzsuz Arpanın Makarna Üretiminde Kullanılabilme İmkanlarının Araştırılması

(Kurum Dışı Proje)

 Prof. Dr. Erkan YALÇIN (D)

2017-2019

BAP / 2019.09.04.1411

Nugget Üretiminde Alternatif Kaplama Materyali Olarak Tarhana Kullanılmasının Kalite Üzerine Etkileri

 Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU (Y)

14.02.2019-
14.08.2019

BAP / 2018.09.04.1399

Çeşitli Endüstri Artıklarından (posa/kabuk) Optimum Pektin Ekstraksiyonu ve Ekstrakte Edilen Pektinlerin Karakterizasyonu ve Jel Özelliklerinin Belirlenmesi

 Prof. Dr. Hande Selen ERGE (Y)

 Arş. Gör. Dr. Derya ATALAY (A)

25.12.2018-
25.06.2020

BAP / 2018.09.04.1397

İrmik Sanayi Artıklarından Protein Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenerek Kek Endüstrisinde Yumurta İkamesi Olarak Kullanımı

 Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y)

25.12.2018-
25.06.2021

BAP / 2018.09.04.1391

Fermente Sucuklarda Bazı Biyojen Amin Oluşumu ve Anyon-Katyon Değişimi Üzerindeki Bazı Faktörlerin Etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Matematik Modellenmesi

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

 Arş. Gör. Dr. Gülsüme BIÇAKCI (A)

25.12.2018-
25.06.2020

BAP / 2018.09.04.1376

Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Fermente Sucukta Doğal Nitrit ve Askorbat Kaynağı Olarak Pırasa ve Domates Kullanım İmkanlarının Araştırılması

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

14.12.2018-
14.12.2019

BAP / 2018.09.02.1371

Listeria monocytogenes' in Bakteriyofajlar ile Biyokontrolü

Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y)

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A)

10.09.2018-
10.03.2021

BAP / 2018.09.04.1356

Yüksek Hidrostatik Basınç Altında Hardaliye İçeceğinde Meydana Gelen Tad ve Aroma Aktif Komponentlerindeki Değişimin Tespit Edilmesi

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

13.07.2018-
13.07.2019

BAP / 2018.09.04.1304

Gıda Ambalajı Olarak Kullanmaya Yönelik Patates Sanayisinin Arıtma Tesisi Çıkış Sularından Biyoplastik Eldesi ve Yüksek Hidrostatik Basınç Altındaki Davranış Rejiminin Tespiti

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

13.03.2018-
13.03.2019

BAP / 2018.09.04.1288

Çeşitli Fenolik Bileşiklerin Ayçiçek ve Mısırözü Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

 Prof. Dr. Semra TURAN (Y)

15.02.2018-
15.02.2019

BAP / 2018.09.04.1273

Pişirme İşlemi Sırasında Tavuk Dönerin Lipit Fraksiyonunda Meydana Gelen Bazı Değişimlerin İncelenmesi

 Prof. Dr. Semra TURAN (Y)

03.01.2018-  03.01.2019

BAP / 2018.09.04.1272

Hayvansal Yağ Oranı Azaltılmış Tavuk Dönerin Kalite Karakteristikleri

 Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU (Y)

03.01.2018-
03.01.2019

BAP / 2017.09.04.1253

Farklı Yağ Oranlarına Sahip Sığır Etine Uygulanan Farklı Isıl İşlemler Sonucu Ette Meydana Gelen Fizikokimyasal Değişimlerin İncelenmesi

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

16.11.2017-
16.11.2018

BAP / 2017.09.04.1228

Keçi Sütünden Farklı Pıhtılaştırma Yöntemleri ile Üretilen Tulum Peynirlerinin Olgunlaştırılması Esnasında Meydana Gelen Değişmeler

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y)

13.07.2017-
13.07.2018

BAP / 2017.09.04.1188

Tohumların Yüzey Dezenfeksiyonu Amacıyla Geliştirilen Laboratuvar Ölçekli Atımlı Elektrik Akımı Ünitesi Prototipi Patent Başvurusu

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

15.03.2017-
15.03.2019

BAP / 2017.9.04.1187

Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Fermente Sucukta Doğal Nitrit ve Askorbat Kaynağı Olarak Ispanak ve Maydanoz Kullanım İmkanlarının Araştırılması

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

11.04.2017-
11.04.2018

BAP / 2017.09.04.1169

Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması ile İçime Hazır Soğuk Çay Üretimi: Aromatik Bileşikler, Biyoaktif Komponentler ve Antibakteriyel Özellikleri Üzerine Etkisi

 Doç. Dr. Sibel UZUNER (Y)

15.03.2017-
15.03.2018

BAP / 2017.09.04.1139

Farklı Azot Uygulamalarının Pıtrak Bitkisinin Yağ Asidi Bileşimine Etkisinin İncelenmesi

 Prof. Dr. Mustafa KIRALAN (Y)

13.02.2017-
13.02.2018

BAP / 2017.09.04.1131

Çörekotu (Nigella sativa) Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Minör Bileşenlerinin Etkisi

 Prof. Dr. Semra TURAN (Y)

03.01.2017-
03.03.2018

BAP / 2017.09.04.1127

Sağım Sonrası Isı Uygulaması ve Depolama Esnasında Keçi Sütünde Meydana Gelen Bazı Değişmeler

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y)

03.01.2017-
03.04.2018

BAP / 2017.09.04.1123

Moleküler Yöntemler Kullanılarak Isıl İşlem Görmemiş Etlerde Tür Tespiti Üzerine Bir Araştırma

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

13.01.2017-
13.01.2020

BAP / 2016.09.04.1085

Farklı Sütlerden Yapılan Kefir Örneklerinin Buzdolabı Sıcaklığında ve Dondurarak Depolanması Esnasında Meydana Gelen Değişmeler

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y)

 Arş. Gör. Dr. Ercan SARICA (A)

28.07.2016-
28.05.2019

BAP / 2016.09.04.1084

Farklı Tahıl Unları ile Üretilen Kızılcık Tarhanalarının Besinsel, Mikrobiyolojik ve Pişme Özellikleri Üzerine Fermantasyonun Etkisinin İncelenmesi

 Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y)

 Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (A)

 Arş. Gör. Kübra ERYAŞAR ÖRER (A)

28.07.2016-
28.07.2018

BAP / 2015.9.4.935

Listeria monocytogenes'in MALDI TOF/TOF MS ile Tanısında Tespit Edilebilir En Düşük Bakteri Sayısının Belirlenmesi ve Tanımlama Süresinin Kısaltılmasına Yönelik Bir Araştırma

 Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (Y)

03.09.2015-
03.03.2018

BAP / 2015.09.04.912

Et Tür Tayinlerinde Myoglobinin MALDI- TOF TOF/MS ve UHPLC’de Marker Olarak Kullanılması       

 Prof. Dr. Ömer EREN (Y)

07.07.2015-
07.01.2018

BAP / 2015.09.04.852

Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Mekânsal Durumunun İyileştirilmesi ve Sunduğu Hizmetlerin Geliştirilmesinin Sağlanması

 Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR   EVRENDİLEK (Y)

16.03.2015-
16.03.2018