DEVAM EDEN PROJELERİMİZ
Destekleyen Kuruluş/ Proje Numarası |
Proje Adı |
Görevi (Yürütücü: Y, Araştırmacı: A Danışman: D) |
Proje Süresi |
TÜBİTAK / 221O383 |
Bakteriyofaj-Bakteri Etkileşiminin Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi Kullanılarak İzlenmesi ve Sağlanacak Bilgiler Kullanılarak Maksimum Etkinliğe Sahip Bakteriyofaj Preparatlarının Hazırlanması |
Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y) |
15.04.2022- |
TÜBİTAK / 121O580 |
Tip I Ekşi Hamur Mikrobiyotasından Maya ve Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Genetik Karakterizasyonu, Teknolojik ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ekmek Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y) |
15.10.2021- |
BAP / 2022.09.04.1551 |
Gıda Patojenlerinde Çoğunluğu Algılama Sinyallerinin Farklı Bitkisel Ekstraktlarla Engellenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y) |
21.02.2022- |
TAMAMLANAN PROJELERİMİZ (SON 5 YILDA)
Destekleyen Kuruluş/ Proje Numarası |
Proje Adı |
Görevi (Yürütücü: Y, Araştırmacı: A, Danışman: D) |
Proje Süresi |
TÜBİTAK / 120O484 |
Yerel Cyberlindnera fabianii Suşu ile Biyosürfektan Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (Y) Arş. Gör. Dr. Kübra ERYAŞAR ÖRER (Proje Bursiyeri) |
15.01.2021- 15.07.2023 |
TÜBİTAK/ 120O481 |
Süt ve Süt Ürünlerinde Sorun Yaratan Psikrotrof Pseudomonas fluorescens'e Etkili Bakteriyofajların İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Sütteki Antimikrobiyal Etkisinin Saptanması |
Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y) |
15.01.2021- |
TÜBİTAK / 221O632 |
Karabuğdayın Antinutrisyonel Bileşiklerinin Malta İşleme Yöntemi ile Azaltılması ve Karabuğday Maltı Ununun Glutensiz Ekmek Üretiminde Kullanılması |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y) |
15.02.2022- |
BAP / 2022.09.04.1562 | Yumurta Kabuğu Proteinlerinin Alternatif Protein Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi | Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) | 21.06.2022- 21.12.2023 |
BAP / 2021.09.04.1528 | Antep Fıstıklarında Yüzey Dezenfeksiyonu ve Gıda Güvenliğini Sağlayan Yenilikçi Teknolojilerin Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Test Edilmesi | Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) | 25.10.2021- 25.10.2023 |
BAP / 2022.09.04.1556 | Farklı Aşamalarda Süte Ultrason Uygulanarak Üretilen ve Depolanan Ayran Örneklerinin Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Gelişmeler | Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) | 21.06.2022- 21.06.2023 |
BAP / 2020.09.04.1463 |
Düşük Şeker Oranı, Akçaağaç ve Agave Şurubu Kullanımı ve Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulanmasının Dondurmada Meydana Getirdiği Değişmeler Üzerine Bir Çalışma |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) |
02.09.2020- |
BAP / 2020.09.04.1464 |
Katık Keşi Üretiminde Önemli Bazı Parametrelerin Optimizasyonu |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) |
02.09.2020- |
BAP / 2021.09.04.1509 |
Piyasada Satılan Endüstriyel Kefirlerin Ev Yapımı Kefir Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y) |
14.06.2021- |
TÜBİTAK / 120O250 |
Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilere Etkili Bakteriyofajların Sınıflandırılması ve Karakterizasyonu |
Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y) |
01.11.2020- |
YÖK Mevlana / MEV-2019-1793 |
Photochemical Detection of Oils and Essences of Aromatic and Medicinal Plants, and Their Optimization as Preservatives in Combination with Innovative Food Processing Technologies |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
01.11.2019- |
TÜBİTAK / 3181028 |
Bulaşık Makinelerinde Su ve Enerji İhtiyacını Azaltacak Hijyenik ve Yenilikçi Uv-Led, Eletrodiyaliz ve Atımlı Işıma Teknolojilerinin Tasarımı ve Bulaşık Makinesine Adaptasyonu |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
02.09.2019- |
TÜBİTAK / 119O164 |
Farklı Gıdalardan İzole Edilmiş Yerel Maya Suşlarının Türler Arası ve Tür İçi Genetik Farklılıkların Ipbs-Retrotranspozon Markörleri ile İncelenmesi ve MALDI-TOF-MS Biotyper Sistemi ile Hızlı ve Kesin Tanısı |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (Y) |
01.09.2019- |
TÜBİTAK / 118O971 |
Kitosan ile Kaplanan ve Vakum Paketlenen Taze Kesilmiş Balkabağı Dilimlerinin Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE (Y) |
01.02.2019- |
TÜBİTAK / 218O234 |
Fermente Sucuklarda Çeşitli Biyojen Amin ve N-Nitrozamin Oluşumu Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisi ve Biyojen Amin N-Nitrozamin İlişkisinin Belirlenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) Arş. Gör. Dr. Gülsüme BIÇAKCI (A) |
15.04.2019- |
TÜBİTAK / 217O068 |
Tohum ve Baharatların Prosesinde Atımlı Elektrik Akımı Kullanımı: Sistem Dizaynı, Prototip Üretimi ve Test Edilmesi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
01.05.2018- |
TÜBİTAK / 220S322 |
Enfekte İskemik Yara Oluşturulan Sıçanlarda Lactobacillus plantarum Kullanımının İyileşme Sürecine Etkilerinin Değerlendirilmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A) |
13/08/2020- 13/08/2021 |
TÜBİTAK KAMAG / 116G024 |
Ülkemize Özgü Yoğurt, Peynir Kültürü Geliştirilmesi ve Pilot Ölçekte Üretimi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A) |
15.12.2017- 27.10.2021 |
TÜBİTAK-MHESR / 114Z680 |
Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): In vitro and in vivo Trials (Kurum Dışı Proje) |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (D) |
2015-2018 |
TAGEM / 16-AR-GE/36 |
Yüksek hidrostatik Basınç ile Mikroalglerden Fermente Edilebilir Şeker ve Pektinaz Enzimi Üretimi: Büyük Ölçekli Yenilikçi Bir Yaklaşım |
Doç. Dr. Sibel UZUNER (Y) |
2016-2019 |
TAGEM / 16/AR-GE/35 |
Geleneksel İçeceklerimizin Yenilikçi Proses Teknolojileri ile Pastörizasyonu: Mikrobiyel İnaktivasyon, Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
2016-2021 |
1TAGEM / /P-01 |
Kavuzsuz Arpanın Makarna Üretiminde Kullanılabilme İmkanlarının Araştırılması (Kurum Dışı Proje) |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN (D) |
2017-2019 |
BAP / 2019.09.04.1411 |
Nugget Üretiminde Alternatif Kaplama Materyali Olarak Tarhana Kullanılmasının Kalite Üzerine Etkileri |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU (Y) |
14.02.2019- |
BAP / 2018.09.04.1399 |
Çeşitli Endüstri Artıklarından (posa/kabuk) Optimum Pektin Ekstraksiyonu ve Ekstrakte Edilen Pektinlerin Karakterizasyonu ve Jel Özelliklerinin Belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE (Y) Arş. Gör. Dr. Derya ATALAY (A) |
25.12.2018- |
BAP / 2018.09.04.1397 |
İrmik Sanayi Artıklarından Protein Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenerek Kek Endüstrisinde Yumurta İkamesi Olarak Kullanımı |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y) |
25.12.2018- |
BAP / 2018.09.04.1391 |
Fermente Sucuklarda Bazı Biyojen Amin Oluşumu ve Anyon-Katyon Değişimi Üzerindeki Bazı Faktörlerin Etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Matematik Modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) Arş. Gör. Dr. Gülsüme BIÇAKCI (A) |
25.12.2018- |
BAP / 2018.09.04.1376 |
Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Fermente Sucukta Doğal Nitrit ve Askorbat Kaynağı Olarak Pırasa ve Domates Kullanım İmkanlarının Araştırılması |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) |
14.12.2018- |
BAP / 2018.09.02.1371 |
Listeria monocytogenes' in Bakteriyofajlar ile Biyokontrolü |
Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT (Y) Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR (A) |
10.09.2018- |
BAP / 2018.09.04.1356 |
Yüksek Hidrostatik Basınç Altında Hardaliye İçeceğinde Meydana Gelen Tad ve Aroma Aktif Komponentlerindeki Değişimin Tespit Edilmesi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
13.07.2018- |
BAP / 2018.09.04.1304 |
Gıda Ambalajı Olarak Kullanmaya Yönelik Patates Sanayisinin Arıtma Tesisi Çıkış Sularından Biyoplastik Eldesi ve Yüksek Hidrostatik Basınç Altındaki Davranış Rejiminin Tespiti |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
13.03.2018- |
BAP / 2018.09.04.1288 |
Çeşitli Fenolik Bileşiklerin Ayçiçek ve Mısırözü Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN (Y) |
15.02.2018- |
BAP / 2018.09.04.1273 |
Pişirme İşlemi Sırasında Tavuk Dönerin Lipit Fraksiyonunda Meydana Gelen Bazı Değişimlerin İncelenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN (Y) |
03.01.2018- 03.01.2019 |
BAP / 2018.09.04.1272 |
Hayvansal Yağ Oranı Azaltılmış Tavuk Dönerin Kalite Karakteristikleri |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU (Y) |
03.01.2018- |
BAP / 2017.09.04.1253 |
Farklı Yağ Oranlarına Sahip Sığır Etine Uygulanan Farklı Isıl İşlemler Sonucu Ette Meydana Gelen Fizikokimyasal Değişimlerin İncelenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) |
16.11.2017- |
BAP / 2017.09.04.1228 |
Keçi Sütünden Farklı Pıhtılaştırma Yöntemleri ile Üretilen Tulum Peynirlerinin Olgunlaştırılması Esnasında Meydana Gelen Değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) |
13.07.2017- |
BAP / 2017.09.04.1188 |
Tohumların Yüzey Dezenfeksiyonu Amacıyla Geliştirilen Laboratuvar Ölçekli Atımlı Elektrik Akımı Ünitesi Prototipi Patent Başvurusu |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
15.03.2017- |
BAP / 2017.9.04.1187 |
Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Fermente Sucukta Doğal Nitrit ve Askorbat Kaynağı Olarak Ispanak ve Maydanoz Kullanım İmkanlarının Araştırılması |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) |
11.04.2017- |
BAP / 2017.09.04.1169 |
Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulaması ile İçime Hazır Soğuk Çay Üretimi: Aromatik Bileşikler, Biyoaktif Komponentler ve Antibakteriyel Özellikleri Üzerine Etkisi |
Doç. Dr. Sibel UZUNER (Y) |
15.03.2017- |
BAP / 2017.09.04.1139 |
Farklı Azot Uygulamalarının Pıtrak Bitkisinin Yağ Asidi Bileşimine Etkisinin İncelenmesi |
Prof. Dr. Mustafa KIRALAN (Y) |
13.02.2017- |
BAP / 2017.09.04.1131 |
Çörekotu (Nigella sativa) Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Minör Bileşenlerinin Etkisi |
Prof. Dr. Semra TURAN (Y) |
03.01.2017- |
BAP / 2017.09.04.1127 |
Sağım Sonrası Isı Uygulaması ve Depolama Esnasında Keçi Sütünde Meydana Gelen Bazı Değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) |
03.01.2017- |
BAP / 2017.09.04.1123 |
Moleküler Yöntemler Kullanılarak Isıl İşlem Görmemiş Etlerde Tür Tespiti Üzerine Bir Araştırma |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) |
13.01.2017- |
BAP / 2016.09.04.1085 |
Farklı Sütlerden Yapılan Kefir Örneklerinin Buzdolabı Sıcaklığında ve Dondurarak Depolanması Esnasında Meydana Gelen Değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN (Y) Arş. Gör. Dr. Ercan SARICA (A) |
28.07.2016- |
BAP / 2016.09.04.1084 |
Farklı Tahıl Unları ile Üretilen Kızılcık Tarhanalarının Besinsel, Mikrobiyolojik ve Pişme Özellikleri Üzerine Fermantasyonun Etkisinin İncelenmesi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN (Y) Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (A) Arş. Gör. Kübra ERYAŞAR ÖRER (A) |
28.07.2016- |
BAP / 2015.9.4.935 |
Listeria monocytogenes'in MALDI TOF/TOF MS ile Tanısında Tespit Edilebilir En Düşük Bakteri Sayısının Belirlenmesi ve Tanımlama Süresinin Kısaltılmasına Yönelik Bir Araştırma |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN (Y) |
03.09.2015- |
BAP / 2015.09.04.912 |
Et Tür Tayinlerinde Myoglobinin MALDI- TOF TOF/MS ve UHPLC’de Marker Olarak Kullanılması |
Prof. Dr. Ömer EREN (Y) |
07.07.2015- |
BAP / 2015.09.04.852 |
Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Mekânsal Durumunun İyileştirilmesi ve Sunduğu Hizmetlerin Geliştirilmesinin Sağlanması |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK (Y) |
16.03.2015- |