TAMAMLANAN DOKTORA TEZLERİ
Öğrenci Adı |
Yıl |
Tez Adı |
Danışman |
Özge KAVAS | 2024 | Gıda güvenliğinin sağlanmasında kullanılabilecek bazı heterohalkalı bileşiklerin sentezi, biyolojik aktiviteleri ve potansiyel kullanım alanları | Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR Prof. Dr. Cevher ALTUĞ (BAİBÜ Kimya Bölümü) |
Ayşenur ARSLAN |
2024 |
Karabuğdayın anti-besinsel bileşiklerinin farklı yöntemler ile uzaklaştırılması ve glutensiz ekmek üretiminde kullanılması | Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Tuğçe ÖNBAŞ |
2024 |
Trüf mantarı bileşiminin, trüf mantarı ve rizosfer örneklerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin potansiyel antimikrobiyal, antioksidan ve antikanserojen etkilerinin belirlenmesi | Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Damla DURAN |
2023 |
Düşük şeker oranı, akçaağaç ve agave şurubu kullanımı ve yüksek hidrostatik basınç uygulamasının dondurmada meydana getirdiği değişmeler üzerine bir çalışma |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Furkan AYDIN |
2022 |
Ekşi hamur mikrobiyotasından izole edilen mayaların farklı DNA markör sistemleri ile karakterize edilmesi ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Kübra ERYAŞAR ÖRER |
2022 |
Gıda kaynaklı mayalar ile biyosürfektanların üretimi ve fonksiyonel özelliklerinin araştırılması |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Ayla EYİ GENCAN |
2022 |
Hayvansal gıdalarda Listeria türlerinin varlığının konvansiyonel ve moleküler yöntemlerle araştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Muhammed YILMAZ |
2022 |
Ozmo-dehidre armut dilimlerinin konveksiyonel ve mikrodalga kurutulmasında optimum koşulların belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Gülsüme BIÇAKCI |
2021 |
Fermente sucuklarda biyojen amin ve N-nitrozamin oluşumu üzerindeki bazı faktörlerin etkisi ve biyojen amin-N-nitrozamin ilişkisinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Nursel SÖYLEMEZ MİLLİ |
2021 |
Moleküler yöntemler kullanılarak farklı işlem görmüş etlerde tür tayini ve işlem koşullarının optimizasyonu |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Tuğba TÜRKEN AKÇAY |
2021 |
Limon ve portakal kabuklarından mikrodalga ekstraksiyon yöntemi ile pektin üretiminin optimizasyonu ve üretilen pektinin karakterizasyonu |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Derya ATALAY |
2020 |
Mikrodalga ile gıda endüstri artıklarından pektin ekstraksiyonu: Optimum koşulların belirlenmesi, yapısal ve teknolojik karakterizasyon |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN |
2020 |
Çeşitli kaynaklardan izole edilen endojen mayaların probiyotik ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi ve mikroenkapsülasyonun bu özellikler üzerinde etkisinin araştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Ercan SARICA |
2019 |
Farklı sütlerden yapılan kefirlerin buzdolabı sıcaklığında ve dondurarak depolanması esnasında meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
M. Fatih İŞLEYEN |
2018 |
Lactobacillus acidophilus KPb4b suşunun farklı yöntemlerle mikroenkapsülasyonu ve bu yöntemlerin bakteri canlılığı üzerine etkilerinin yanıt yüzey yöntemi ile belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Şebnem KURHAN |
2017 |
Endüstriyel önemi olan bazı laktik asit bakterilerinin DNA-biyokoruyucu özelliklerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Ahmet EMİRMUSTAFAOĞLU |
2016 |
Kızartmalık keş üretim teknolojisinin optimizasyonu |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Aydın ERGE |
2016 |
Tavuk kesimhane artıklarından jelatin üretim koşullarının araştırılması ve optimizasyonu |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Hülya YAMAN |
2013 |
Makarnalık keş üretim teknolojisinin optimizasyonu |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
TAMAMLANAN YÜKSEK LİSANS TEZLERİ
Öğrenci Adı |
Yıl |
Tez Adı |
Danışman |
Beyzanur COŞKUN | 2024 | Zeytin pirinasının kurutulması ile üretilen toz ürünün fonksiyonel gıda üretiminde kullanım potansiyelinin araştırılması | Prof. Dr. Semra TURAN |
Nilüfer ÖZMEN TÜRK | 2024 | Lesitin ve keçiboynuzu gamı kullanımının vegan köftenin çeşitli kalite özellikleri üzerine etkisinin araştırılması | Prof. Dr. Ömer EREN |
Seda CEYLAN | 2024 | Nohut, bezelye ve patates kullanımının vegan köftenin çeşitli özellikleri üzerindeki etkisi | Prof. Dr. Ömer EREN |
Büşra YEŞİLAY | 2024 | Kappa karagenan ve gliserol monostearat kullanımının vegan köftenin çeşitli özellikleri üzerindeki etkisi | Prof. Dr. Ömer EREN |
Salih KOCATEPE | 2024 | Yeşil mercimek, nohut ve havuç kullanımının vegan köftenin çeşitli özellikleri üzerindeki etkisi | Prof. Dr. Ömer EREN |
Selin AKBAŞ | 2024 | Gıdalarda faj terapi yöntemi ile Escherichia coli O157:H7 ve Salmonella Typhimurium inhibisyonunda kullanılabilecek fajların izolasyonu ve karakterizasyonu | Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR Prof. Dr. Esra ACAR SOYKUT |
Şerife MUSTULOĞLU | 2024 | Antep fıstıklarında yüzey dezenfeksiyonu ve gıda güvenliğini sağlayan yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi | Prof. Dr. Semra TURAN |
Başak IŞIK | 2023 | Şeker ilavesiz meyve içerikli atıştırmalık bar üretimi ve depolama stabilitesi | Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
İrem DEMİR | 2023 | Evaluation of egg shell protein as alternative protein source (Yumurta kabuğu proteinlerinin alternatif protein kaynağı olarak değerlendirilmesi) | Prof. Dr. Semra TURAN |
Aslı YILDIRIM | 2023 | Gıdalarda faj terapi yöntemi ile Lactococcus garvieae inhibisyonunda kullanılabilecek fajların izolasyonu ve karakterizasyonu |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT |
Özlem ŞAHİN | 2023 | Piyasada satılan endüstriyel kefirlerin ev yapımı kefir üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması |
Doç. Dr. İlyas ATALAR Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Hamiyet AYDOĞAN |
2023 |
Farklı yöntemlerle üretilen ve farklı sıcaklıklarda depolanan katık keşi örneklerinde meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Kübra ÖZCAN |
2023 |
Katık keşi üretiminde önemli bazı parametrelerin optimizasyonu |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Emine TANRIKULU |
2023 |
Farklı lokasyonlarda yetiştirilen karabuğdayların öğütme fraksiyonlarının bazı besinsel, kimyasal ve çirişlenme özellikleri |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Gülden ALPOĞUZ KEKİK |
2023 |
İmitasyon peynirlerin tespit yöntemi ve piyasada imitasyon peynir varlığı üzerinde bir çalışma |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Yeter ŞANLI |
2022 |
Düzce'de yetiştirilen Anadolu ırkı manda sütlerinde laktasyon boyunca meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Hakan TANRIVERDİ |
2022 |
Atımlı elektrik alanı ve ultraviyole proseslerinin meyankökü şerbetinde kalite özellikleri, mikrobiyel inaktivasyon ve raf ömrü üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Büşra ARICI |
2022 |
Zeytin karasuyunun fermantasyon ortamı olarak değerlendirilebilmesi amacıyla arıtımının optimizasyonu |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Fatma Havva ARI YILDIZ |
2021 |
Bolu ve çevre illerde satılan yaş pastaların mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Itır Fulya SAVAŞAN ALAOĞLU |
2021 |
Yüzeye farklı oranlarda uygulanan sorbat ve benzoatın fermente sucuğun bazı özellikleri üzerindeki etkisinin araştırılması |
Prof. Dr. Ömer EREN Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Bahar ATMACA |
2020 |
Pilot ölçekli atımlı elektrik alanı sistem prosesinin salatalık, buğday ve mısır tohumlarının kalite özellikleri ile tohum gücü üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
BETÜL CINDIK |
2020 |
Kızılcık tarhanalarının çirişlenme ve bazı besinsel özellikleri üzerine fermantasyonun etkisi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Çiğdem YÜKSEL |
2020 |
Kitosan ile kaplanan ve vakum paketlenen taze kesilmiş balkabağı dilimlerinin depolama stabilitesinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Sümeyra ESER |
2020 |
Kefir starteri kullanılarak üretilen tulum peynirlerinde olgunlaşma boyunca meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Ayşenur ARSLAN |
2019 |
Karabuğday unları ve ıslak öğütme fraksiyonlarının bazı besinsel, termal ve çirişlenme özellikleri |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Bahar BEŞİR |
2019 |
Havuç ve kiraz sapı tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Berna KARATAŞ |
2019 |
Atımlı elektrik alanı ve ozon uygulamalarının lahana tohumlarının yüzey dezenfeksiyonu ve kalite özellikleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Canan ASLAN |
2019 |
Hayvansal yağ oranı azaltılan tavuk dönerin kalite karakteristikleri |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU |
Cem KÖSEMECİ |
2019 |
Makarna endüstrisi artığı razmol kepeğinden protein konsantresi üretimi ve bazı fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Ceren ATEŞ |
2019 |
Fermente şalgam içeceğinin pastörizasyonunda ultrasonikasyon ve yüksek hidrostatik basınç kullanımının kalite özellikleri ve raf ömrü üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Dilek KARTAL |
2019 |
Bolu'da tüketime sunulan salatalardan izole edilen Staphylococcus aureus ve Escherichia coli türlerinin MALDI TOF MS biotyper sistemi ile tanımlanması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Dönüş ERMİŞER |
2019 |
Yerli kavuzsuz arpanın (Özen cv.) spagetti makarna üretiminde kullanımı ve bazı kalite özelliklerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Gönül ULU |
2019 |
Fermente şalgam içeceğinin pastörizasyonu ve raf ömrünün uzatılmasında ultraviyole teknolojisinin kullanımı |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Hilal Pembe ERTEN |
2019 |
Domates ve pırasa tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Kübra UZUN |
2019 |
Yenilikçi teknolojilerin domateslerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Merve DEMİRAY |
2019 |
Geleneksel hardaliye içeceğinin yenilikçi proses teknolojileri ile pastörizasyonu |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Seda FİDAN |
2019 |
İrmik sanayi artığı irmik altı undan protein konsantresi üretimi ve bazı fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Sevinç GÜLEN |
2019 |
Pişirme işlemi sırasında tavuk dönerin lipit fraksiyonunda meydana gelen bazı değişimlerin incelenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Şahin BAKAY |
2019 |
Yenilikçi proses teknolojilerinin meyan kökü şerbetinin pastörizasyonu ve raf ömrü üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Şeyma Betül KULOĞLU |
2019 |
Geleneksel yoğurtlardan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, MALDI TOF MS biotyper sistemi ile tanımlanması ve bazı starter kültür özelliklerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Şeyma YILDIZ |
2019 |
Timokinonun rafine ayçiçek ve mısırözü yağlarının oksidatif stabiliteleri üzerine etkileri |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Yeşim AKTEPE |
2019 |
Nugget üretiminde alternatif kaplama materyali olarak tarhana kullanımının kalite üzerine etkileri |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU |
Zişan TOPAL |
2019 |
Yeşil biber ve brokoli tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Asiye Elvan BELLİCİ |
2018 |
Fermentasyon işlemi ve farklı tahıl unları kullanımının kızılcık tarhanası mikroflorası üzerine etkilerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Ebru YÜZLÜ |
2018 |
Fermente sucukta ıspanak ve maydanoz tozları kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Ece YAMANER |
2018 |
Fermente sucuk üretiminde pancar ve üzüm çekirdeği tozu kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Ezgi KARADEMİR |
2018 |
Tahıl/pseudo-tahıl unları ile üretilen kızılcık (Cornus mas L.) tarhanalarının kalite özellikleri üzerine fermantasyonun etkisi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Merve DEMİRTAŞ |
2018 |
Keçi sütünden farklı pıhtılaştırma yöntemleri ile üretilen tulum peynirlerinin olgunlaştırılması esnasında meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Sena ÖZDEMİR |
2018 |
Fermente sucuk üretiminde kereviz ve kuşburnu tozları kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkânlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Şeyma DİLMEN |
2018 |
Saflaştırılmış çörekotu (Nigella sativa) yağının oksidatif stabilitesi üzerine tokoferol izomerlerinin ve timokinonun etkisinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Damla YANMIŞ |
2017 |
Sağım sonrası ısı uygulaması ve depolama esnasında keçi sütünde meydana gelen bazı değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Ebru GÖZETİCİ |
2017 |
Esansi̇yel yağ bi̇leşenleri̇ni̇n Escherichia coli ve Staphylococcus aureus üzeri̇ndeki̇ anti̇mi̇krobi̇yal akti̇vi̇tesi̇ |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Hatice USLU |
2017 |
Farklı sıcaklıklarda kurutulan kızılcıkta biyoaktif bileşik, antioksidan aktivite ve renkteki değişim kinetiği |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Levent GÜLÜM |
2017 |
İleri işlenmiş kanatlı eti ürünlerinde bıldırcın etinin kullanımı |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU |
Merve ERGÜVEN |
2017 |
Ultrasonikasyonun taze sıkılmış havuç suyunun depolama stabilitesi üzerine etkisi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Pınar ÖZDEMİR |
2017 |
Alternatif teknolojilerin havuç yüzeyinin dezenfeksiyonu ve kalite parametreleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Kübra ERYAŞAR |
2016 |
Kestane kabuğu hidrolizatı içeren fermantasyon ortamında Candida tropicalis ile ksilitol üretiminin optimizasyonu |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Kübra SARI |
2016 |
Mengen peynirinin yapılışı, kimyasal, biyokimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Derya ATALAY |
2015 |
Konveksiyonel ve mikrodalga metotlar ile kurutulan mantarın (Agaricus bisporus) optimizasyon koşullarının belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Eda KESKİN |
2015 |
Vişne sularına kontamine olan mikroorganizmaların inaktivasyonu ve pestisit dekompozisyonunda alternatif teknolojilerin kullanımı |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Esra ŞİRİN |
2015 |
Kavuzsuz arpa protein konsantresinin bazı fonksiyonel özellikleri üzerine protein miktarı, tuz konsantrasyonu ve enzim hidrolizinin etkileri |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Merve BIYIKLI |
2015 |
Hindi külbastı pişirmede sous vide pişirme yönteminin optimizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi |
Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU |
Merve MÜHÜRCÜOĞLU |
2015 |
Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Neslihan YILDIZ |
2015 |
Türkiye'de geliştirilen karabuğday (fagopyrum esculentum moench) çeşitlerinin bazı kimyasal özellikleri, fenolik bileşik içeriği ve antioksidan aktivitesinin incelenmesi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Rukiye SOLAK |
2015 |
Rafine fındık yağının termal oksidasyon kinetiğinin incelenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Selin ÖZBAKIR |
2015 |
Yumurta yüzeyinin dezenfeksiyonunda ozon ve ultrasonikasyon teknolojilerinin kullanılması |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Arzum Bahar KURTOĞLU |
2014 |
Atımlı elektrik alanı prosesinin nar suyunun kalite kriterleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Asena PERÇİN |
2014 |
Gıdaların kimyasal analizlerinde metot validasyonu, verifikasyonu ve ölçüm belirsizliği hesaplamaları |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Gülsüme ÖZİŞ |
2014 |
Bazı organik asit ve tuzlarının fermente sucuğun bazı özellikleri üzerindeki etkileri |
Prof. Dr. Ömer EREN |
İsmail İŞÇİ |
2014 |
Dondurulmuş parmak patates üretiminde haşlama işleminde bulunan gıda patojenlerinin farklı yöntemlerle dekontaminasyonu |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Muhammed YILMAZ |
2014 |
Ultrasonikasyonun elma suyunda bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklere etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Nilay KAYIN |
2014 |
Farklı sıcaklıklarda depolanan kırmızı pancar (Beta vulgaris) suyu konsantresinin renk stabilitesinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Perihan ÇELİK |
2014 |
Elma suyunun atımlı elektrik alanı ile pastörizasyonu ve kalite özellikleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
TuğbaTÜRKEN |
2014 |
Ultrasonikasyonun vişne suyunun bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Deniz GÜNAL |
2013 |
Zeytin karasu ve pirina ekstraktlarının rafine ayçiçek yağının oksidatif stabilitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Esra SIRDAŞ |
2013 |
Yüksek hidrostatik basıncın fonksiyonel peyniraltı suyu içeceği üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Melis KARAKAŞ |
2013 |
UHT ve pastörize sütlerde organik klorlu pestisitlerin tayini |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Nursel SÖYLEMEZ |
2013 |
Galeta unu, yumurta akı tozu ve jelatinin anaç tavuk köftelerinin çeşitli özellikleri üzerindeki etkilerinin yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi |
Prof. Dr. Ömer EREN |
Serdar TOHMA |
2013 |
Derin yağda kızartma işlemi sırasında rafine fındık yağının oksidatif stabilitesi üzerine biberiye (Rosmarinus officinalis L.) bitkisinin, çözücü ekstraktının ve uçucu yağının etkilerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. Semra TURAN |
Şilan URAK |
2013 |
Havuç suyu içeren doğal fermantasyon ortamında mutant bir Yarrowia lipolytica suşu ile sitrik asit üretiminin optimizasyonu |
Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
Çetin ERTUĞRUL |
2012 |
Çeşitli kanatlı ürünlerinde toplam mezofilik aerobik bakteri ve Enterobacteriaceae sayılarının belirlenmesinde klasik ISO ve TEMPO hızlı test yöntemlerinin karşılaştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Hasan KARTAL |
2012 |
Bolu yöresi ballarının bazı fizikokimyasal özelliklerinin Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun incelenmesi |
Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK |
Hatice DOĞAN |
2012 |
Ekmek teknolojisinde yapıyı etkileyen hidrokolloidlerin reolojik ve mikroskobik yöntemlerle incelenmesi |
Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK |
Sevim ÖZTÜRK |
2012 |
Probiyotik kültür kullanılarak fermente karpuz suyu üretimi üzerine bir araştırma |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Ahmet EMİRMUSTAFAOĞLU |
2011 |
Keçi sütü, inek sütü ve bu sütlerin karışımından yapılan otlu peynirlerde olgunlaşma boyunca meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
Bengi KARAOĞUZ TURGUT |
2011 |
Tarçın yağı ve atımlı elektrik alanı prosesinin elma suyunun kalitesi üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Birsen HİTİT |
2011 |
Atımlı elektrik alanı prosesinin meyve sularının kalite kriterleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Deniz ÖZŞEN |
2011 |
Dağ çileği (Fragaria vesca) pulpunun farklı sıcaklıklarda ısıtılması sırasında biyoaktif bileşikler, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerdeki değişimler |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Mehmet Abdullah SÜMMEN |
2011 |
Ahududu (Rubus idaeus L. ) pulpunun farklı sıcaklıklarda ısıtılması sırasında biyoaktif bileşikler, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerdeki değişimler |
Prof. Dr. Hande Selen ERGE |
Ömer GÜVENDİ |
2011 |
Besinsel lif ve antioksidanca zengin tahıllardan geleneksel yöntem ile erişte üretimi |
Prof. Dr. Erkan YALÇIN |
Zehra KADAŞ |
2011 |
Alıç sirkesinin biyoaktif özelliklerinin ve metabolik etkilerinin incelenmesi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Ayhan GÜLEN |
2010 |
Yoğurtlu dondurma üretimi ve reolojik özellikleri |
Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK |
Buse YAŞLI |
2010 |
Lactobacillus acidophilus KPb1 ve Lactobacillus reuteri NRRL B-14171 probiyotik kültürlerinin koazervasyon yöntemi ile kaplanmasının ve dondurmaya ilavesinin kültürlerin canlılık düzeyleri üzerine etkisinin incelenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Elif Ece UYSAL |
2010 |
Atılımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisinin kırmızı şarapların kalite özellikleri üzerine etkisi |
Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK |
Erkan GÜNEŞ |
2010 |
Otlu peynir üretiminde kullanılan salamura otlardan mayaların izolasyonu, moleküler tanısı ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |
Hülya YAMAN |
2010 |
Pastörize keçi sütünün dondurulması ve dondurarak depolanması sırasında sütte meydana gelen değişmeler |
Prof. Dr. Hayri COŞKUN |
M. Fatih İŞLEYEN |
2010 |
Mikroenkapsülasyon tekniğinin Lactobacillus acidophilus KPb4b ve Lactobacillus rhamnosus KPb7 probiyotik kültürlerinin stabilitesi üzerine etkilerinin araştırılması |
Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR |