Lisansüstü Tezler

TAMAMLANAN DOKTORA TEZLERİ 

Öğrenci Adı

Yıl

Tez Adı

Danışman

Damla DURAN

2023

Düşük şeker oranı, akçaağaç ve agave şurubu kullanımı ve yüksek hidrostatik basınç uygulamasının dondurmada meydana getirdiği değişmeler üzerine bir çalışma

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Furkan AYDIN

2022

Ekşi hamur mikrobiyotasından izole edilen mayaların farklı DNA markör sistemleri ile karakterize edilmesi ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Kübra ERYAŞAR ÖRER

2022

Gıda kaynaklı mayalar ile biyosürfektanların üretimi ve fonksiyonel özelliklerinin araştırılması

Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN

Ayla EYİ GENCAN

2022

Hayvansal gıdalarda Listeria türlerinin varlığının konvansiyonel ve moleküler yöntemlerle araştırılması

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Muhammed YILMAZ

2022

Ozmo-dehidre armut dilimlerinin konveksiyonel ve mikrodalga kurutulmasında optimum koşulların belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Gülsüme BIÇAKCI

2021

Fermente sucuklarda biyojen amin ve N-nitrozamin oluşumu üzerindeki bazı faktörlerin etkisi ve biyojen amin-N-nitrozamin ilişkisinin belirlenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Nursel SÖYLEMEZ MİLLİ

2021

Moleküler yöntemler kullanılarak farklı işlem görmüş etlerde tür tayini ve işlem koşullarının optimizasyonu

Prof. Dr. Ömer EREN

Tuğba TÜRKEN AKÇAY

2021

Limon ve portakal kabuklarından mikrodalga ekstraksiyon yöntemi ile pektin üretiminin optimizasyonu ve üretilen pektinin karakterizasyonu

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Derya ATALAY

2020

Mikrodalga ile gıda endüstri artıklarından pektin ekstraksiyonu: Optimum koşulların belirlenmesi, yapısal ve teknolojik karakterizasyon

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN

2020

Çeşitli kaynaklardan izole edilen endojen mayaların probiyotik ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi ve mikroenkapsülasyonun bu özellikler üzerinde etkisinin araştırılması

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Ercan SARICA

2019

Farklı sütlerden yapılan kefirlerin buzdolabı sıcaklığında ve dondurarak depolanması esnasında meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

M. Fatih İŞLEYEN

2018

Lactobacillus acidophilus KPb4b suşunun farklı yöntemlerle mikroenkapsülasyonu ve bu yöntemlerin bakteri canlılığı üzerine etkilerinin yanıt yüzey yöntemi ile belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Şebnem KURHAN

2017

Endüstriyel önemi olan bazı laktik asit bakterilerinin DNA-biyokoruyucu özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Ahmet EMİRMUSTAFAOĞLU

2016

Kızartmalık keş üretim teknolojisinin optimizasyonu

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Aydın ERGE

2016

Tavuk kesimhane artıklarından jelatin üretim koşullarının araştırılması ve optimizasyonu

Prof. Dr. Ömer EREN

Hülya YAMAN

2013

Makarnalık keş üretim teknolojisinin optimizasyonu

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

 

TAMAMLANAN YÜKSEK LİSANS TEZLERİ 

Öğrenci Adı

Yıl

Tez Adı

Danışman

Şerife MUSTULOĞLU 2024 Antep fıstıklarında yüzey dezenfeksiyonu ve gıda güvenliğini sağlayan yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi Prof. Dr. Semra TURAN
Başak IŞIK 2023 Şeker ilavesiz meyve içerikli atıştırmalık bar üretimi ve depolama stabilitesi Prof. Dr. Hande Selen ERGE
İrem DEMİR 2023 Evaluation of egg shell protein as alternative protein source (Yumurta kabuğu proteinlerinin alternatif protein kaynağı olarak değerlendirilmesi) Prof. Dr. Semra TURAN
Aslı YILDIRIM 2023 Gıdalarda faj terapi yöntemi ile Lactococcus garvieae inhibisyonunda kullanılabilecek fajların izolasyonu ve karakterizasyonu

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT

Özlem ŞAHİN 2023 Piyasada satılan endüstriyel kefirlerin ev yapımı kefir üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması

Doç. Dr. İlyas ATALAR

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Hamiyet AYDOĞAN

2023

Farklı yöntemlerle üretilen ve farklı sıcaklıklarda depolanan katık keşi örneklerinde meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Kübra ÖZCAN

2023

Katık keşi üretiminde önemli bazı parametrelerin optimizasyonu

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Emine TANRIKULU

2023

Farklı lokasyonlarda yetiştirilen karabuğdayların öğütme fraksiyonlarının bazı besinsel, kimyasal ve çirişlenme özellikleri

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Gülden ALPOĞUZ KEKİK

2023

İmitasyon peynirlerin tespit yöntemi ve piyasada imitasyon peynir varlığı üzerinde bir çalışma

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Yeter ŞANLI

2022

Düzce'de yetiştirilen Anadolu ırkı manda sütlerinde laktasyon boyunca meydana gelen değişmeler

 Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Hakan TANRIVERDİ

2022

Atımlı elektrik alanı ve ultraviyole proseslerinin meyankökü şerbetinde kalite özellikleri, mikrobiyel inaktivasyon ve raf ömrü üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Büşra ARICI

2022

Zeytin karasuyunun fermantasyon ortamı olarak değerlendirilebilmesi amacıyla arıtımının optimizasyonu

Prof. Dr. Seda KARASU  YALÇIN

Fatma Havva ARI YILDIZ

2021

Bolu ve çevre illerde satılan yaş pastaların mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Itır Fulya SAVAŞAN ALAOĞLU

2021

Yüzeye farklı oranlarda uygulanan sorbat ve benzoatın fermente sucuğun bazı özellikleri üzerindeki etkisinin araştırılması

Prof. Dr. Ömer EREN

Prof. Dr. Seda KARASU  YALÇIN

Bahar ATMACA

2020

Pilot ölçekli atımlı elektrik alanı sistem prosesinin salatalık, buğday ve mısır tohumlarının kalite özellikleri ile tohum gücü üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

BETÜL CINDIK

2020

Kızılcık tarhanalarının çirişlenme ve bazı besinsel özellikleri üzerine fermantasyonun etkisi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Çiğdem YÜKSEL

2020

Kitosan ile kaplanan ve vakum paketlenen taze kesilmiş balkabağı dilimlerinin depolama stabilitesinin belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Sümeyra ESER

2020

Kefir starteri kullanılarak üretilen tulum peynirlerinde olgunlaşma boyunca meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Ayşenur ARSLAN

2019

Karabuğday unları ve ıslak öğütme fraksiyonlarının bazı besinsel, termal ve çirişlenme özellikleri

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Bahar BEŞİR

2019

Havuç ve kiraz sapı tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Berna KARATAŞ

2019

Atımlı elektrik alanı ve ozon uygulamalarının lahana tohumlarının yüzey dezenfeksiyonu ve kalite özellikleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Canan ASLAN

2019

Hayvansal yağ oranı azaltılan tavuk dönerin kalite karakteristikleri

Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU

Cem KÖSEMECİ

2019

Makarna endüstrisi artığı razmol kepeğinden protein konsantresi üretimi ve bazı fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Ceren ATEŞ

2019

Fermente şalgam içeceğinin pastörizasyonunda ultrasonikasyon ve yüksek hidrostatik basınç kullanımının kalite özellikleri ve raf ömrü üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Dilek KARTAL

2019

Bolu'da tüketime sunulan salatalardan izole edilen Staphylococcus aureus ve Escherichia coli türlerinin MALDI TOF MS biotyper sistemi ile tanımlanması

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Dönüş ERMİŞER

2019

Yerli kavuzsuz arpanın (Özen cv.) spagetti makarna üretiminde kullanımı ve bazı kalite özelliklerinin incelenmesi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Gönül ULU

2019

Fermente şalgam içeceğinin pastörizasyonu ve raf ömrünün uzatılmasında ultraviyole teknolojisinin kullanımı

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Hilal Pembe ERTEN

2019

Domates ve pırasa tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Kübra UZUN

2019

Yenilikçi teknolojilerin domateslerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Merve DEMİRAY

2019

Geleneksel hardaliye içeceğinin yenilikçi proses teknolojileri ile pastörizasyonu

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Seda FİDAN

2019

İrmik sanayi artığı irmik altı undan protein konsantresi üretimi ve bazı fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Sevinç GÜLEN

2019

Pişirme işlemi sırasında tavuk dönerin lipit fraksiyonunda meydana gelen bazı değişimlerin incelenmesi

Prof. Dr. Semra TURAN

Şahin BAKAY

2019

Yenilikçi proses teknolojilerinin meyan kökü şerbetinin pastörizasyonu ve raf ömrü üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Şeyma Betül KULOĞLU

2019

Geleneksel yoğurtlardan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, MALDI TOF MS biotyper sistemi ile tanımlanması ve bazı starter kültür özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Şeyma YILDIZ

2019

Timokinonun rafine ayçiçek ve mısırözü yağlarının oksidatif stabiliteleri üzerine etkileri

Prof. Dr. Semra TURAN

Yeşim AKTEPE

2019

Nugget üretiminde alternatif kaplama materyali olarak tarhana kullanımının kalite üzerine etkileri

Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU

Zişan TOPAL

2019

Yeşil biber ve brokoli tozları ile fermente sucuk üretiminde kullanılan sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Asiye Elvan BELLİCİ

2018

Fermentasyon işlemi ve farklı tahıl unları kullanımının kızılcık tarhanası mikroflorası üzerine etkilerinin incelenmesi

Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN

Ebru YÜZLÜ

2018

Fermente sucukta ıspanak ve maydanoz tozları kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Ece YAMANER

2018

Fermente sucuk üretiminde pancar ve üzüm çekirdeği tozu kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkanlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Ezgi KARADEMİR

2018

Tahıl/pseudo-tahıl unları ile üretilen kızılcık (Cornus mas L.) tarhanalarının kalite özellikleri üzerine fermantasyonun etkisi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Merve DEMİRTAŞ

2018

Keçi sütünden farklı pıhtılaştırma yöntemleri ile üretilen tulum peynirlerinin olgunlaştırılması esnasında meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Sena ÖZDEMİR

2018

Fermente sucuk üretiminde kereviz ve kuşburnu tozları kullanılarak sentetik nitrit miktarının azaltılabilme imkânlarının yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Şeyma DİLMEN

2018

Saflaştırılmış çörekotu (Nigella sativa) yağının oksidatif stabilitesi üzerine tokoferol izomerlerinin ve timokinonun etkisinin belirlenmesi

Prof. Dr. Semra TURAN

Damla YANMIŞ

2017

Sağım sonrası ısı uygulaması ve depolama esnasında keçi sütünde meydana gelen bazı değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Ebru GÖZETİCİ

2017

Esansi̇yel yağ bi̇leşenleri̇ni̇n Escherichia coli ve Staphylococcus aureus üzeri̇ndeki̇ anti̇mi̇krobi̇yal akti̇vi̇tesi̇

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Hatice USLU

2017

Farklı sıcaklıklarda kurutulan kızılcıkta biyoaktif bileşik, antioksidan aktivite ve renkteki değişim kinetiği

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Levent GÜLÜM

2017

İleri işlenmiş kanatlı eti ürünlerinde bıldırcın etinin kullanımı

Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU

Merve ERGÜVEN

2017

Ultrasonikasyonun taze sıkılmış havuç suyunun depolama stabilitesi üzerine etkisi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Pınar ÖZDEMİR

2017

Alternatif teknolojilerin havuç yüzeyinin dezenfeksiyonu ve kalite parametreleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Kübra ERYAŞAR

2016

Kestane kabuğu hidrolizatı içeren fermantasyon ortamında Candida tropicalis ile ksilitol üretiminin optimizasyonu

Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN

Kübra SARI

2016

Mengen peynirinin yapılışı, kimyasal, biyokimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Derya ATALAY

2015

Konveksiyonel ve mikrodalga metotlar ile kurutulan mantarın (Agaricus bisporus) optimizasyon koşullarının belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Eda KESKİN

2015

Vişne sularına kontamine olan mikroorganizmaların inaktivasyonu ve pestisit dekompozisyonunda alternatif teknolojilerin kullanımı

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Esra ŞİRİN

2015

Kavuzsuz arpa protein konsantresinin bazı fonksiyonel özellikleri üzerine protein miktarı, tuz konsantrasyonu ve enzim hidrolizinin etkileri

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Merve BIYIKLI

2015

Hindi külbastı pişirmede sous vide pişirme yönteminin optimizasyonu ve raf ömrünün belirlenmesi

Dr. Öğr. Üyesi İlker Turan AKOĞLU

Merve MÜHÜRCÜOĞLU

2015

Aynı hacimde pişirilen farklı gıdaların kokularının karışmasını önleme yöntemleri geliştirilmesi ve parametrik olarak incelenmesi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Neslihan YILDIZ

2015

Türkiye'de geliştirilen karabuğday (fagopyrum esculentum moench) çeşitlerinin bazı kimyasal özellikleri, fenolik bileşik içeriği ve antioksidan aktivitesinin incelenmesi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Rukiye SOLAK

2015

Rafine fındık yağının termal oksidasyon kinetiğinin incelenmesi

Prof. Dr. Semra TURAN

Selin ÖZBAKIR

2015

Yumurta yüzeyinin dezenfeksiyonunda ozon ve ultrasonikasyon teknolojilerinin kullanılması

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Arzum Bahar KURTOĞLU

2014

Atımlı elektrik alanı prosesinin nar suyunun kalite kriterleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Asena PERÇİN

2014

Gıdaların kimyasal analizlerinde metot validasyonu, verifikasyonu ve ölçüm belirsizliği hesaplamaları

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Gülsüme ÖZİŞ

2014

Bazı organik asit ve tuzlarının fermente sucuğun bazı özellikleri üzerindeki etkileri

Prof. Dr. Ömer EREN

İsmail İŞÇİ

2014

Dondurulmuş parmak patates üretiminde haşlama işleminde bulunan gıda patojenlerinin farklı yöntemlerle dekontaminasyonu

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Muhammed YILMAZ

2014

Ultrasonikasyonun elma suyunda bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklere etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Nilay KAYIN

2014

Farklı sıcaklıklarda depolanan kırmızı pancar (Beta vulgaris) suyu konsantresinin renk stabilitesinin belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Perihan ÇELİK

2014

Elma suyunun atımlı elektrik alanı ile pastörizasyonu ve kalite özellikleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

TuğbaTÜRKEN

2014

Ultrasonikasyonun vişne suyunun bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Deniz GÜNAL

2013

Zeytin karasu ve pirina ekstraktlarının rafine ayçiçek yağının oksidatif stabilitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi

Prof. Dr. Semra TURAN

Esra SIRDAŞ

2013

Yüksek hidrostatik basıncın fonksiyonel peyniraltı suyu içeceği üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Melis KARAKAŞ

2013

UHT ve pastörize sütlerde organik klorlu pestisitlerin tayini

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Nursel SÖYLEMEZ

2013

Galeta unu, yumurta akı tozu ve jelatinin anaç tavuk köftelerinin çeşitli özellikleri üzerindeki etkilerinin yanıt yüzey yöntemi ile modellenmesi

Prof. Dr. Ömer EREN

Serdar TOHMA

2013

Derin yağda kızartma işlemi sırasında rafine fındık yağının oksidatif stabilitesi üzerine biberiye (Rosmarinus officinalis L.) bitkisinin, çözücü ekstraktının ve uçucu yağının etkilerinin belirlenmesi

Prof. Dr. Semra TURAN

Şilan URAK

2013

Havuç suyu içeren doğal fermantasyon ortamında mutant bir Yarrowia lipolytica suşu ile sitrik asit üretiminin optimizasyonu

Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN

Çetin ERTUĞRUL

2012

Çeşitli kanatlı ürünlerinde toplam mezofilik aerobik bakteri ve Enterobacteriaceae sayılarının belirlenmesinde klasik ISO ve TEMPO hızlı test yöntemlerinin karşılaştırılması

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Hasan KARTAL

2012

Bolu yöresi ballarının bazı fizikokimyasal özelliklerinin Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun incelenmesi

Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK

Hatice DOĞAN

2012

Ekmek teknolojisinde yapıyı etkileyen hidrokolloidlerin reolojik ve mikroskobik yöntemlerle incelenmesi

Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK

Sevim ÖZTÜRK

2012

Probiyotik kültür kullanılarak fermente karpuz suyu üretimi üzerine bir araştırma

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Ahmet EMİRMUSTAFAOĞLU

2011

Keçi sütü, inek sütü ve bu sütlerin karışımından yapılan otlu peynirlerde olgunlaşma boyunca meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

Bengi KARAOĞUZ TURGUT

2011

Tarçın yağı ve atımlı elektrik alanı prosesinin elma suyunun kalitesi üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Birsen HİTİT

2011

Atımlı elektrik alanı prosesinin meyve sularının kalite kriterleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Deniz ÖZŞEN

2011

Dağ çileği (Fragaria vesca) pulpunun farklı sıcaklıklarda ısıtılması sırasında biyoaktif bileşikler, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerdeki değişimler

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Mehmet Abdullah SÜMMEN

2011

Ahududu (Rubus idaeus L. ) pulpunun farklı sıcaklıklarda ısıtılması sırasında biyoaktif bileşikler, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerdeki değişimler

Prof. Dr. Hande Selen ERGE

Ömer GÜVENDİ

2011

Besinsel lif ve antioksidanca zengin tahıllardan geleneksel yöntem ile erişte üretimi

Prof. Dr. Erkan YALÇIN

Zehra KADAŞ

2011

Alıç sirkesinin biyoaktif özelliklerinin ve metabolik etkilerinin incelenmesi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Ayhan GÜLEN

2010

Yoğurtlu dondurma üretimi ve reolojik özellikleri

Prof. Dr. Mehmet Şamil KÖK

Buse YAŞLI

2010

Lactobacillus acidophilus KPb1 ve Lactobacillus reuteri NRRL B-14171 probiyotik kültürlerinin koazervasyon yöntemi ile kaplanmasının ve dondurmaya ilavesinin kültürlerin canlılık düzeyleri üzerine etkisinin incelenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Elif Ece UYSAL

2010

Atılımlı elektrik akımı (PEF) teknolojisinin kırmızı şarapların kalite özellikleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK

Erkan GÜNEŞ

2010

Otlu peynir üretiminde kullanılan salamura otlardan mayaların izolasyonu, moleküler tanısı ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR

Hülya YAMAN

2010

Pastörize keçi sütünün dondurulması ve dondurarak depolanması sırasında sütte meydana gelen değişmeler

Prof. Dr. Hayri COŞKUN

M. Fatih İŞLEYEN

2010

Mikroenkapsülasyon tekniğinin Lactobacillus acidophilus KPb4b ve Lactobacillus rhamnosus KPb7 probiyotik kültürlerinin stabilitesi üzerine etkilerinin araştırılması

Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR