YENİLİKÇİ GIDA TASARIM YARIŞMAMIZ SONUÇLANMIŞTIR!

18 Kasım 2024 Pazartesi

Bölümümüzde, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerimiz için Üniversitemiz Gıda Topluluğu'nun katkılarıyla düzenlediğimiz "Yenilikçi Gıda Tasarım Yarışması"nın sunumu ve ödül töreni, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin katılımlarıyla 08.11.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Yarışmamıza 24 öğrencimiz toplam 14 Yenilikçi Gıda Fikri ile katılmıştır. Ürün fikirlerinin Bölüm öğretim üyelerimizden oluşan jüri tarafından değerlendirilmesi sonucu sıralamada ilk 5'e giren fikir sahipleri fikirlerini sözlü olarak sunmuşlardır.

Yarışmada "Teff, Nohut ve Patates Unlarından Üretilmiş Meyve Aromalı Glutensiz Grissini" fikri ile yarışma BİRİNCİSİ öğrencilerimiz Tuğçe BULUT, Rümeysa KIR, İlayda GÜNEŞ, Cemile AVCI ve Neslihan BEKDEMİR'in; "Bir Öğün Ekmek" fikri ile İKİNCİSİ öğrencilerimiz Fatih SAKLI ve Cevriye AYDIN'ın; "Balkabağı Tatlısı Artık Bar Formunda" fikri ile yarışma ÜÇÜNCÜSÜ öğrencimiz Gizem YILDIRIM'ın ürün fikirleri para ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca, yarışmada "Hista-Free" fikri ile öğrencilerimiz Şule AKTAŞ Ebrar GİRGİN, Sevgi KUBİLAY ve Nilay SEZER; "Vita Mini Kek" fikri ile öğrencimiz Nurten KAPALIGÖZ mansiyon ödülü almışlardır.

Yarışmaya başvuran tüm öğrencilerimize katılım sertifikalarının öğretim üyelerimiz tarafından takdiminin ardından, kapanış konuşmalarıyla etkinliğimiz sona ermiştir. Ürün fikri yarışmasında dereceye giren ve yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik eder, öğrencilik ve meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı